Під Житомиром лісники ловлять браконьєрів з петлями. Фото

В ході проведення рейду з охорони лісових насаджень та мисливських угідь на території державного лісового фонду Житомирського лісгоспу, в кварталі 64 Левківського лісництва лісники виявили 4 петлі

Того ж дня, у тому ж кварталі затримано громадянина, у якого виявлено заборонені знаряддя полювання, а саме: спеціально приготовлені для застосування петлі з металевого тросу діаметром 4 мм та 1мм, повідомляють ДП «Житомирське ЛГ».

Затриману особу доправлено до Житомирського районного відділення поліції для встановлення анкетних даних. Від нього отримано письмове пояснення, Про факт порушення складено відповідні адміністративні матеріали. Пізніше затриманий показав місця розташування ще трьох насторожених петель.

«Відсутність снігового покриву у зимовий період значно ускладнює роботу з виявлення «тихих» браконьєрів, – каже головний лісничий державного підприємства «Житомирське лісове господарство» Сергій Дубницький, – проте для досвідченого мисливствознавця чи єгеря це – звична справа».

За вчинене незаконне полювання зловмисника, мешканця м. Житомира, притягнуто до відповідальності згідно ст. 85 ч.1 КУпАП шляхом накладання адміністративного штрафу у розмірі 510 грн.

Державна лісова охорона Житомирського лісгоспу застерігає громадян від проведення подібних полювань, позаяк це заборонено законодавством.