Різноманітні огородження

Огородження з клінкеру – це обпалена глина, яка під талановитими руками майстрів перетворюється в унікальні і неповторні огорожі

Такі елементи екстер’єру відмінно поєднуються зі всілякими матеріалами: від високих готичних огороджень в темних відтінках до низьких «умовних» парканів в ніжних класичних кольорах (купить забор для дома).

Класичні огорожі – древній дух Сілезії

Паркани в класичному прояві нагадують огорожі XVIII-XIX століть центральної Європи, які до наших часів збереглися в містах Польщі, Чехії та Німеччини (історична область Сілезія).

У таких огорожах використовується основа з клінкерної цегли – стовпи і підстави, на які встановлюються металеві огорожі з різноманітним фігурним куванням.

Вони підходять для будинків з традиційною конструкцією. Такі огорожі облагороджують самі непримітні будівлі, створюючи ефект старовини.

Просто і зі смаком: прості огорожі з клінкеру

Якщо до акуратним опор і цоколям з клінкеру додати легкі металеві прольоти вийде простий клінкерний паркан.

Таке ненав’язливе обрамлення будинку і прибудинкової території створює затишну легку атмосферу і не перехоплює увагу від самої будови.

Відмінний візуальний ефект виходить, якщо для забору вибирається цегла на тон світліше або темніше порівняно з відтінком фасаду.

Зістарений клінкер в огорожах – будинок справжня фортеця

Високий паркан з широкими стінами з міцного состаренного цегли відразу нагадує відмінний захист древніх замків.

Величезні стіни з клінкерної цегли створюють ефект захищеності і відстороненості – ваш будинок немов знаходиться в окремій державі.

Такі огорожі ідеально підходять до масивних домівках з аналогічного клінкеру, а також оригінально виглядають з контрастними отштукатуреннимі будівлями.

У першому випадку власники отримують чудову непорушну фортеця, а в другому – затишний куточок, немов в глибинці Нідерландів.

Один за всіх: однаковий клінкер на фасаді і огорожі

Облицювання будинку і спорудження паркану аналогічним клинкером робить будівлю і огорожу єдиним цілим. Будинок як ніби плавно переходить в огорожу і навпаки – справжня гармонія і затишок.

Таке рішення підкреслює єдність стилю, в якому виконаний будинок і його екстер’єр аж до огорожі. Найчастіше в процесі проектування будинку, архітектор розробляє і конструкцію огорожі.

У цій справі варто пам’ятати, що для повної гармонії в кольоровій гамі, необхідно використовувати клінкер не тільки одного виду, але і бажаного однієї і тієї ж серії виробництва.

Адже бувають випадки, коли одна і та ж серія клінкеру дещо відрізняється за відтінком залежно від партії виробництва.

Справа в капелюсі – елегантні огорожі з капелюшками

Щоб конструкція огорожі мала завершений вигляд, верхівки стовпів прикрашають різними елементами огорожі.

Одним з таких елементів є капелюхи для огорож. Вони спрощують процес укладання огорож – майстрам не потрібно обрізати цегла для красивої укладки на верхівці стовпів.

Разом з цим вони перетворюють рівну цегляну кладку в неповторне стильне огорожу. Такі елементи виробляються в різних колірних варіаціях і розмірах. Як то кажуть, – капелюшок під будь оздоблення.