У Житомирі брудними брошурами паплюжать вірян Київського патріархату

Брудні брошури, які розпалюють міжконфесійну ворожнечу в Україні з інформацією, яка принижує честь і гідність вірян Української Православної церкви Київського Патріархату розповсюжують у Житомирі та районах області.

Про це під час прес-конференції у Житомирі повідомив настоятель Свято-Михайлівського Собору отець Богдан.

Примірники брошури до Михайлівського Собору з Хресто-Воздвиженського кафедрального собору УПЦ МП принесла одна з вірянок.

У цих брошурах в агресивній пропагандистській формі паплюжиться Українська Православна Церква Київського патріархату.

Автором брошури зазначена “Ліга захисників православ’я”.

Українська Православна Церква Московського Патріархату, публічно заликаючи до миру, примирення і міжконфесійного порозуміння, зі слів отця Богдана, в приватних розмовах не заперечує свою причетність до розповсюдження цієї брошури, яка сіє ненависть, й принижує гідність українців.

“Вони не вбачають у цьому “нічого такого””, – каже отець Богдан.

Після прес-конференції отець Богдан планує звернутися до правоохоронних органів з проханням дати правову оцінку таким діям.

Прихожанка однієї з православних громад на Житомирщині розповіла недавню історію, як священник сільської церкви підпорядкування Московського патріархату, в брутальній формі відмовився хрестити дитину, дізнавшись, що хрестик мати придбала в Михайлівському Соборі Житомира. Сільську громаду це неабияк сколихнуло і обурило.

“Ще 2 роки тому цей священик під час проповідей порівнював “Слава Україні” з “Хайль Гітлер”. Журналісти, громадськість, будьте активнішими, доносьте цю неправду до суспільства, не мовчіть”, – закликала жінка.

Отець Богдан каже: якщо громада бажає перейти з Київського патріархату до Московського – будь-ласка – жодних протидій церква не чинить. Але якщо громада сама виявила бажання приєднатися до Київського патріахату, Московський патріархат піднімає гвалт про захоплення церков. 

Підтвердив ці слова житель села Колодянка Новоград-Волинського району, де жителі за свої гроші збудували церкву і в жорсткому протистоянні захистили своє право на те, щоб ця церква була Українською Православною Церковою Київського патріархату, хоча на них чинився і далі чиниться шалений тиск. 

“Українцям закидають звинувачення лише у тому, що вони українці”, – каже отець Богдан.

З його слів, в Українській Православній Церкві Київського Патріархату ніколи не виженуть з цервки і не скажуть лихого слова вірянину, який придбав хрестика для дитини в церкві Московського Патріархату.

Зі слів священика – хрест для всіх християн один.