У Житомирі внук вбив бабусю за 700 гривень

Ціною життя 70-річної пенсіонерки стали 700 гривень, які вимагав у неї онук. Молодик жорстоко побив її, через що жінка померла. Нині хлопця затримано, йому оголошено про підозру у вчиненні умисного вбивства та розбою. Триває досудове розслідування.

Увечері 13 лютого до Житомирського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що в одній з квартир обласного центру, можливо, сталося вбивство. На місце події прибули працівники поліції, які з’ясували, що в оселі знаходиться бездиханне тіло 70-річної господині з тілесними ушкодженнями.

Відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці провели низку слідчо-оперативних заходів, у результаті яких встановили, що до вчинення вбивства причетний 20-річний онук загиблої. За годину його було затримано та доставлено до Житомирського відділу поліції.

– Як з’ясувалось, підозрюваний того вечора відпочивав у місцевих розважальних закладах. Задля продовження відпочинку йому забракло грошей, тому хлопець вирішив зайти до бабці. Коли та відмовила йому, онук її жорстоко побив, – розповів начальник Житомирського ВП ГУНП Михайло Сорока. – Потім знайшов сховок з 700 гривень та пішов геть.

Нині молодика затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Йому оголошено про підозру у вчиненні умисного вбивства (ч. 2 ст. 115 ККУ) та розбою (ч. 4 ст. 187 ККУ).

Триває подальше розслідування. Молодику загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна.

Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області