У Житомирі визначили проект майбутнього пам’ятника Героям Небесної Сотні та Майдану. Фото

2 лютого пройшло засідання журі відкритого конкурсу на кращу проектну пропозицію пам’ятного знаку для вшанування Героїв Небесної Сотні та учасників Майдану, повідомляють ОДА. 

На конкурс було подано три пропозиції – всі з розміщенням на майдані ім. С. П. Корольова.

Журі одноголосно прийняло рішення на користь проекту «Герої не вмирають» авторів Герез-Гладка Юлія та Герез Петро. Раніше цей проект було визнано найкращим під час бліц-конкурсу, організованого Житомирською міською радою.

Проект-переможець архітектурно-художньої композиції «Герої не вмирають» представлено у вигляді об’ємного площинного триптиху. Головною ідеєю є увіковічнення пам’яті про людей, що поклали своє життя в щирій боротьбі за світле майбутнє незалежної України під час Революції Гідності. Майбутнє, що створюється Чистими (Світлими) людьми, патріотами своєї Батьківщини.

Контур Людини у вигляді отвору або пустоти площини буде символізувати втрату Героїв і в той же час – народження нового покоління. Площини встановлюються на різних відстанях від фасаду будівлі, будуть підсвічуватися. Створюється ефект світлового струменю, що виривається із середини Світлої Людини.

Скульптура Воїна-Героя, що стоїть на передньому плані, буде виконана із осколків снарядів, куль, арматури – символізує хлопців.

Архітектурно-художню композицію планується встановлювати на майдані ім. С. П. Корольова, на фасаді будівлі обласної ради та перед нею.

Відповідне погодження має прийняти сьогодні виконавчий комітет Житомирської міської ради.

Вже найближчим часом всі деталі проекту (кошторис, джерела фінансування, строки реалізації, виконавці робіт та ін.) будуть повідомлені під час прес-конференції і зустрічі з громадськістю.

1

Проект-переможець

2

6

Проекти-пропозиції учасників

3

4

7

5