Житомирські майданівці не задоволені проектом майбутнього пам’ятника Героям Небесної Сотні та Майдану і хочуть зустрітись із владою

Житомирські майданівці не задоволені проектом-переможцем майбутнього пам’ятника Героям Небесної Сотні та Майдану, який 2 лютого визначило конкурсне жюрі.

Про це написала одна із організаторів Євромайдану у Житомирі Юлія Чепюк у фейсбуці.

ЇЇ відразу підтримали інші учасники.

За словами Юлії, не зрозумілим є сам постамент та насторожує, що прізвище однієї із учасниць проекту та члена конкурсної комісії співпадають.

“Я не розумію, чому центрально фігурою пам’ятника Героям Небесної сотні має бути воїн з осколків снарядів і куль… Може, звісно, цей варіант найбільш адекватний з усіх представлених, але, як на мене, треба розділяти героїв Майдану і героїв АТО… Я не хочу сильно критикувати авторів цієї роботи, але, знаєте, склалося враження, що ліпили аби зліпити… За дивним збігом обставин переміг проект тандему Герез-Гладкої Юлії та Гереза Петра, а серед членів жюрі такий собі Герез Валерій Федотович… Сімейний підряд?” – пише Юлія.

На даний час у фейсбуці під її постом багато критичних коментарів і з приводу складу комісії, в яку, твердять люди,  не запросили учасників Майдану. Вже з’явилась ініціатива зустрітись із владою та переглянути проект.

Як писав Репортер, 2 лютого пройшло засідання журі відкритого конкурсу на кращу проектну пропозицію пам’ятного знаку для вшанування Героїв Небесної Сотні та учасників Майдану.

На конкурс було подано три пропозиції – всі з розміщенням на майдані ім. С. П. Корольова.