Житомиряни замість сюрреалістичного “термінатора” пропонують владі для пам’ятника Героям Небесної Сотні образ реального майданівця

Житомирські активісти сьогодні, 5 лютого, прийшли в ОДА, щоб запропонувати відповідальним за встановлення пам’ятника Героям Небесної Сотні та Майдану допрацювати концепцію, яку запропонували переможці проекту.

За їх словами, усіх влаштовує варіант пам’ятника, окрім самого постаменту.

“Концепція справді гарна. Лише людина, зображена на проектному малюнку, не схожа на той образ, який асоціюється з майданівцем”, – зазначив представник “Автомайдану” Валерій Арушанян.

“Люди, що проходитимуть повз пам’ятника, в даному варіанті. наврядчи побачать у ньому Героя Майдану, а скоріш за все, такого собі сюрреалістичного термінатора”, – говорить представник “Нової сили” Костянтин Суський.

Зустрівшись із начальником управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму ОДА Романом Крисюком. який є одним із відповідальним за встановлення майбутнього постаменту, вони виклали свої вимоги та ідеї. Ці ж ідеї в телефонному режимі висловили і міському управлінню архітектури та заступнику губернатора В’ячеславу Лагуті.

“По суті змінювати майже нічого не потрібно. Лише до образу додати щит, каску та бруківку. Це стане символом не агресії, а людини, що на сторожі правди . ідей Майдану. Людини, що, у разі чого, готова буде їх відстоювати. Тому, не варто комусь у владі боятись цього і намагатись розмити сутність Революції гідності. Це нагадування, в тому числі й для них, якою ціною вони прийшли до влади”, – підсумував Костянтин.

Наразі, в управлінні архітектури Житомира погодились на розробку такого  проекту, який невдовзі мають показати на розгляд житомирян.

Як писав Репортер, 2 лютого пройшло засідання журі відкритого конкурсу на кращу проектну пропозицію пам’ятного знаку для вшанування Героїв Небесної Сотні та учасників Майдану.

На конкурс було подано три пропозиції – всі з розміщенням на майдані ім. С. П. Корольова.

Але майданівці Житомира учора місцями розкритикували проект та почали вимагати його зкоректувати.