Мадуро вперше за 20 років підняв ціни на «найдешевший в світі бензин»

При цьому, незважаючи на те що ціна виросла в 95 разів, венесуельський бензин залишається найдешевшим на планеті

Президент Венесуели Ніколас Мадуро вперше за 20 років підняв ціни на «найдешевший в світі бензин» в зв’язку з економічною кризою в країні, повідомляє France Presse.

Підвищення виявиться досить значним. Наприклад, сьогодні літр бензину у Венесуелі коштує приблизно $ 0,01, а підніметься він до $ 0,95. Правда, 91-й бензин обійдеться приблизно в шість разів дешевше 95-го. 30% доходів з нових цін на бензин будуть спрямовані на транспортну систему через кредитування. Мадуро підкреслив, що навіть при такій вартості бензин в Венесуелі залишиться найдешевшим.

Він також пояснив, що нові ціни, які вступлять в силу з 19 лютого, є вимушеним заходом і покликані полегшити наслідки економічної кризи в країні, до якого привела якраз низька вартість бензину. «Це необхідний захід для збалансування», – заявив Мадуро.

У цих же цілях в Венесуелі буде знову змінено існуюча система обміну валют. Очікується, що в країні будуть діяти два обмінні курси: плаваючий і фіксований в розмірі 10 боліварів за долар. Зараз офіційний курс дорівнює 6,3 болівара за долар, що на 37% менше. Крім того, будуть підвищені ціни на продовольчі товари та з 1 березня збільшена на 20% зарплата.

6 грудня минулого року в Венесуелі пройшли парламентські вибори. За підсумками голосування опозиційний Блок демократичної єдності отримав в парламенті 99 з 167 місць, партія влади – Єдина соціалістична партія Венесуели – 46 місць. Таким чином, опозиція вперше за останні 15 років отримала більшість місць у вищому законодавчому органі країни.


Бесплатные объявления Украины от UkrMarket.net. Будьте в курсе всего. Тут найдете все, что нужно. Обращайтесь.