На Житомирщині 13-тьом бійцям АТО провели безкоштовне протезування кінцівок

У Житомирі функціонує підприємство, яке допомагає учасникам антитерористичної операції після втрати кінцівок або проблем з ними повертатися до повноцінного життя. Це Житомирське державне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство.

Директор підприємства Олександр Бортник розповів, що з початку антитерористичної операції на сході України на підприємстві отримали допомогу вже 13 бійців. З них двоє проходять ортезування у цьому році (ортез – спеціальне медичне пристосування, яке використовується для забезпечення допомоги суглобам).

Учасники АТО мають можливість безкоштовно отримати протези, ортези та ортопедичне взуття. Максимальна сума для протезу, яку відшкодовує держава, становить 270 тис. грн. Крім того, пацієнти перебувають під постійним наглядом фахівців, отримують технічний супровід, консультативну допомогу по експлуатації протеза та реабілітаційним заходам, навіть якщо учасник АТО протезування проходив за кордоном.

Підприємство використовує передові світові технології та має можливість закуповувати комплектуючі з Англії, Німеччини та Японії – все для комфорту своїх клієнтів.

Заклад знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. Гоголівська, 103. Тел.: (0412) 36-04-78.