На Житомирщині 58-річний посадовець незаконно виділив землю своїй дружині

Працівники Управління захисту економіки ДЗЕ Нацполіції України спільно з обласною прокуратурою склали протокол про адміністративне корупційне правопорушення, вчинене головою однієї з районних держадміністрацій Житомирської області. 

Про це Репортеру Житомира повідомили у відділі комунікації ГУНП в Житомирській області.

Правоохоронці встановили, що посадовець, всупереч вимогам антикорупційного законодавства, виділив земельну ділянку власній дружині під сільгоспвиробництво.

Адміністративні матеріали відносно 58–річного держслужбовця складені за порушення вимог ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції».

Посадовець видав дозвільні розпорядчі акти на виготовлення технічної документації із землеустрою та на право спільної часткової власності 9 гектарів землі під сільгоспвиробництво, достовірно знаючи, що серед заявників-претендентів є його дружина. При прийнятті відповідного рішення чиновник не зважив на реальний конфлікт інтересів і не вжив заходів для його усунення.

Відтак відповідно до ст. 172-7 (Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) Кодексу України про адміністративні правопорушення посадовцеві загрожує штраф у сумі від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нині адміністративні матеріали направлено на розгляд суду.