На Житомирщині біля школи пожежники гасили вогонь

16 березня одразу в двох районних центрах області – в Коростені та Лугинах – відбулись громадські акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

Про це Репортеру Житомира повідомили в Управлінні ДСНС в Житомирській області. 

В місті Коростень захід пройшов в ЗОШ №5, а у смт Лугини в місцевій гімназії імені В.П. Фількова. В заходах взяли участь представники органів влади, районних організацій Червоного Хреста України, Національної поліції, газової служби та засобів масової інформації.

Стартував захід із відкритих уроків, що відбулись у кожному класі коростенської загальноосвітньої школи. На класних годинах учні дізналися, як правильно поводитись у побуті та на вулиці при виявленні невідомих підозрілих та вибухонебезпечних предметів, використання елементарних та підручних засобів захисту. 

Фахівці ж Червоного Хреста України навчали дітей та педколектив правилам надання першої медичної допомоги.

Найцікавіше залишилось наостанок. Діти на власні очі побачили, як рятувальники приборкували вогонь. Окрім того, учні разом із надзвичайниками навчалися правильно користуватися вогнегасниками.

У Лугинський гімназії школярі також отримали від організаторів Акції усі необхідні знання для безпечного життя та познайомились із рятувальною технікою та обладнанням.

«Ми переконані, що найкращим результатом таких спільних профілактичних заходів буде зниження кількості надзвичайних подій за участю, в першу чергу, дітей. Адже отримані знання та навички безпечної поведінки знадобляться їм у майбутньому»,- зазначає начальник Управління ДСНС в області Ігор Нікітчук.

На завершення найактивніші учасники отримали від працівників ДСНС сувенірну продукцію.