На Житомирщині чоловіки торгували наркотиками та зброєю із зони АТО. ФОТО.

Співробітники Управління СБ України в Житомирській області спільно з військовою прокуратурою та поліцією ліквідувала організоване злочинне угрупування, що торгувало наркотиками та зброєю з району проведення антитерористичної операції. 

До банди, організатором якої виявився військовослужбовець Збройних сил, окрім представників криміналітету Житомира та Вінниччини, входили також капітан Національної гвардії та старший лейтенант поліції.

Зловмисники організували дві лабораторії з виготовлення амфетамінів. Розповсюджували психотропи на Житомирщині, Вінниччині та в районі проведення АТО. Щомісяця виготовлялося приблизно один кілограм синтетичного наркотику (орієнтовно 10 тисяч доз). Також вони продавали зброю, яка цим же каналом надходила з району бойових дій.

Правоохоронці затримали шістьох членів угруповання.

Відбувається дев’ять санкціонованих обшуків приміщень, які використовувались зловмисниками у Житомирі, Бердичеві та Козятині Вінницької області.

Правоохоронці вже вилучили готові психотропи, обладнання для виготовлення та фасування наркотиків, а також цілий арсенал зброї та боєприпасів: автомат Калашникова, пістолети ПМ та ТТ, 42 гранати ВОГ до автоматичного гранатомета, гранату Ф-1, більше ніж три тисячі набоїв калібру 5,45 і 7,62 мм.

Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення і притягнення до кримінальної відповідальності всіх членів угруповання.





За матеріалами управління СБУ в Житомирській області.