На Житомирщині поліція знайшла водія смертельної ДТП, який втік з місця події

Автомобіль, яким було смертельно травмовано чоловіка у м. Коростені, керманич-утікач залишив у полі згорілим, повідомляють поліціянти Житомирської області.

Спочатку водій автівки розповів правоохоронцям про нещодавнє викрадення автівки.

Повідомлення про те, що у м. Коростені під колесами автівки загинув чоловік, надійшло до місцевого відділу поліції близько 19.30 22 березня. Виїхавши на місце події, правоохоронці з’ясували, що пішохід, 26-річний житель Черкащини, загинув від отриманих внаслідок дорожньо-транспортної пригоди поранень.

Водія, який збив людину, на місці ДТП не було.

За вилученими на автодорозі уламками правоохоронці встановили марку автівки – червона «Шевроле Авео» з чорним бампером. 

Поліціянти з’ясували, що безпосередньо у райцентрі зареєстровані дві схожі за описом автівки і вирушили перевіряти їх власників.

За місцем проживання одного з них, 36-річного коростенчанина, не виявилося. Родичі розповіли, що вранці він поїхав на роботу, а додому до цієї пори не повертався. Втім не знайшли чоловіка правоохоронці й за місцем роботи. Його мобільний телефон теж мовчав.

Додзвонитися до власника підозрілого «Шевроле» вдалося лише вранці. На зустріч з поліцейськими чоловік погодився. Однак свою причетність до ДТП заперечив і заявив, що автомобіля у нього немає. Мовляв, вкрали декілька днів тому. До поліції з цією прикрістю власник чомусь не звертався.

Втім, окремі суперечності у розповіді чоловіка лише підкріпили підозри поліціянтів. Врешті, він сам заплутався у своїх словах і таки зізнався, що збив людину. За словами керманича, він злякався накоєного і тому поїхав з місця пригоди. А дорогою нібито сталося замикання електропроводки під капотом, чоловік відчув запах диму, звернув у поле за одним із сіл району, де автомобіль взагалі загорівся. Там власник його і покинув.

За вчинене керманичу може загрожувати позбавлення волі строком від 3 до 8 років.