Потрібна відставка Уряду й розпуск Верховної Ради, – Льовочкін

На переконання народного депутата від Опозиційного блоку Сергія Льовочкіна потрібно визнати, що нинішня коаліція не відбулася, її діяльність провалена. Тому необхідне негайне політичне перезавантаження влади.

«Фракція «Опозиційного блоку» прийняла декілька рішень. По-перше, ми вважаємо, що коаліція і уряд спрацювали незадовільно – вони провалили роботу і не виконали обіцянок. По-друге, «Опозиційний блок» не братиме участі в більшості у цьому складі парламенту. По-третє, коаліція повинна оголосити про припинення свого існування й існування створеного нею уряду. Ми не бачимо можливості брати участь в афері, яка називається “звільнимо уряд, а далі поторгуємось”. Вимагаємо від коаліції, щоб вони прийняли рішення про новий склад коаліції або про саморозпуск Ради», – зазначив народний депутат в інтерв’ю «Сегодня».

На думку політика в української влади дві проблеми – амбіції й корупція:

«Є дві основні проблеми, що стали не подоланим діагнозом нинішньої влади: амбіції й корупція. Це не мій рецепт і не мій діагноз. Це сказав МВФ. Фонд уже проголосував за якість роботи коаліції й уряду, коли не надав транш. Гроші не дають з минулого року. При цьому в “делікатних” релізах МВФ мем – слово “корупція”. Не вірю у здатність нинішньої коаліції і Кабінету просувати реформи, і подолати корупцію й амбіції. Перевибори – логічний вихід із нинішньої ситуації».

Подолати кризу, на думку політика, можна шляхом впровадження ефективної і швидкої антикризової програми.

«Наразі суспільство і держава мають колосальний запит на дві речі: стратегія розвитку і реформи. Влада продукувала кілька стратегій, озвучені реформи – нічого не реалізовано, країна знаходиться там же. Україна не розвивається і не змінюється на краще.

Нещодавно ми внесли в Раду проект змін до бюджету більше ніж на 80 млрд грн за рахунок корекції макропоказників, які уряд порахувавє нечесно і заклав в основу бюджету. Ми наполягаємо на скороченні держвитрат на 14 млрд грн: це держапарат, непродуктивні витрати на війну і т.д. Ми пропонуємо на 62 млрд грн збільшити мінімальні пенсії й зарплати до 1526 грн і 1958 грн. Це дозволить проіндексувати реальні втрати людей від 40 % інфляції і катастрофічної девальвації гривні. Ми пропонуємо 10 млрд грн направити на розвиток регіонів, 11 млрд грн – на освіту і медицину, на 5 млрд грн підвищити допомоги по ЖКГ для субсидування тарифів, оскільки після чергового підвищення цін на електроенергію і наступного підвищення цін на газ людям просто не буде чим платити за комунальні послуги».

«Разом з тим, «Опозиційний блок» – за нову Конституцію. На даному етапі для України більш ефективною була б парламентська модель з глибокою децентралізацією владних функцій. Монополію потрібно залишити на оборону і зовнішню політику, а питання управління економічним життям – передати на місця. Усі податки, які тільки можна, потрібно передавати на місцевий рівень. Місцеві керуватимуть краще. Це підвищить ефективність держуправління, якість освіти, медицини, тому що люди на місцях будуть самі заробляти свої бюджети , вчити і лікувати своїх дітей. Прийняття нової Конституції – революційний шлях, який може дати країні не тільки мир, а й стати основою нової соборності, потужним джерелом енергії для розвитку», – сказав народний депутат.