Три італійські компанії пропонують Житомирщині довгострокове інвестування в обмін на надри та законність

11 березня відбулася зустріч першого заступника голови Житомирської облдержадміністрації Геннадія Дмитренка з представниками італійських компаній Antolini S.p.a, Favorita та Marmi Valpolicella S.a.s.

На зустрічі з керівництвом Житомирської області представники італійських компаній висловили зацікавленість інвестиційним середовищем країни і приходом на український ринок корисних копалин на довгостроковій основі.

Перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко заявив про готовність української сторони всіляко сприяти впровадженню італійських технологій у геологорозвідувальній роботі та безпосередньо видобуванні.

Пропозиція італійських інвесторів закономірна, вважає Геннадій Дмитренко. Окрім того, що у Європі високо оцінюють потенціал українських надр, перший заступник голови облдержадміністрації також наголосив на тому, що робота з залучення іноземних інвестицій являється одним з пріоритетних напрямків у роботі Житомирської адміністрації.

Представники італійських компаній Анжело Мартеллетто (Angelo Martelletto) – компанія Antolini S.p.a, Вадим Остапчук (Vadym Ostapchuk) – компанія Favorita, Марко Фазолі (Marco Facoli) – засновник компанії Marmi Valpolicella S.a.s. розвивають спільний пілотний проект на Олегівському родовищі Житомирської області, який вважається одним із найбільших родовищ лабрадориту.

За підсумками зустрічі перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко завірив італійську делегацію усесторонній підтримці та гарантував плідну співпрацю.

Нагадаємо, що напередодні представники трьох провідних італійських компаній з обробки і видобутку каменю Antolini S.p.a, Favorita та Marmi Valpolicella S.a.s зустрічалися з т.в.о.голови Держгеонадр Миколою Бояркіним, який в свою чергу завірив італійську делегацію в усесторонній підтримці і звернув увагу гостей на те, що криза – це хороший період для починань і що не варто боятися цього непростого часу. 

“Я вірю, – сказав Микола Бояркин, – що Україна з гідністю вийде із складного фінансового положення і ми прикладемо максимум зусиль для цього. Тому залучення іноземних інвестицій і розширення ринку за рахунок розробки нових родовищ – це один з актуальних напрямів, в якому ми активно просуваємося”.

Прес-служба ОДА