У Житомирі 79-річний пенсіонер ремонтував кран, послизнувся, і мало не загинув від струму

24 березня  пожежники рятували пенсіонера в квартирі в одній із дев’ятиповерхівок Житомира.

Про це повідомляють в ДСНС області.

До місця виклику виїхали бійці частини спеціальної техніки аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС Житомирщини у складі 5 чоловік на автоцистерні.

По прибуттю з’ясувалося, що в одній із квартир на третьому поверсі тече вода, яка затопила квартири з 3-го по 1-й поверхи. На стукіт у двері та вигуки господар не відповідав.

“За допомогою висувної триколінної драбини вогнеборці потрапили до квартири через балкон та відчинили вхідні двері вже з середини. Вся оселя була затоплена 5 см шаром води. У приміщенні ванної кімнати рятувальники виявили господаря. 79-річний чоловік, при спробі самостійно полагодити водопровід, зачепився за електричний подовжувач, що був ввімкнений у розетку та впав на нього. При падінні одна його нога застрягла між трубами в стіні, а інша – між унітазом та стіною. Господар залишився при частковій свідомості, але не міг поворухнутися. У такому положенні людина пролежала біля 3-х годин у холодній воді і, до того ж, весь цей час її било електричним струмом”, – йдеться в повідомленні.

Бійці ДСНС відразу знеструмили весь поверх, звільнили ноги чоловіка та дістали його з води. Після чого вони знесли постраждалого до низу та передали медикам. 

Чоловіка госпіталізували до однієї з лікарень обласного центру у стані середнього ступеню важкості.