У Житомирі купують шкарпетки, проводять фотовиставки і допомагають дітям з синдромом Дауна

21 березня відзначається Всесвітній день людини із синдромом Дауна. 

В цьому році Житомирська обласна ГО ” Діти сонця” планують відзначити Всесвітній день людей з Синдромом Дауна та провести акцію “LOTS OF SOCKS”, яка ініційована міжнародною організацією Down Syndrome International.,

– Ми хочемо, щоб на вулицях Житомира з`явилися люди в різнокольорових шкарпетках!

Двадцять перший день третього місяця був обраний не випадково, щоб показати, що синдром Дауна пов`язаний із наявністю у клітинах людини 3-тьої хромосоми у двадцять першій парі.

Мета цього міжнародного руху – звернути увагу суспільства на проблеми людей з синдромом Дауна. Акція пропонує кожному в цей день одягнути різнокольорові шкарпетки і за допомогою такого незвичайного аксесуара відчути себе не таким, як усі, і зрозуміти, що значить жити під пильним і часто недобрим поглядом оточуючих.

Суть акції в тому, що люди, які виражають толерантність і підтримку людям з синдромом Дауна 21 березня одягнуть яскраві, непарні шкарпетки, гольфи, гетри або зайвий носок, як символ додаткової хромосоми. Пропонується також з шкарпеток зробити шарф або краватку, або просто прив’язати до сумки, до коляски, до антени автомобіля або вкласти в кишеню піджака.

Головна небезпека для людей з особливими потребами – не проблеми зі здоров’ям, а забобони оточуючих. Саме вони створюють бар’єри, перешкоджають людям (дітям і дорослим) з синдромом Дауна отримувати необхідну підтримку. Люди із зайвою хромосомою здатні розвиватися і творити – їм потрібно тільки трохи більше допомоги, увагу і розуміння з боку сім’ї і суспільства. 

Підтримайте акцію «Lots of socks»! 

Придбайте незвичайні шкарпетки і відчуйте себе незвичайним.

21 березня в усьому світі відбудеться масова акція LOTS OF SOCKS, ініційована міжнародною організацією Down Syndrome International.

Напишіть чи позвоніть, якщо ви готові взяти участь. Адже цей флешмоб дозволить не лише отримати яскраві шкарпетки, а й допомогти діткам з синдромом Дауна навчатись та розвиватись. 

тел.063-022-71-32; 097-438-79-26.

21-го березня 2016 року буде презентовано фотовиставку житомирського фотографа Олексія Лубягіна під назвою “3(ТРИ)” присвячену Міжнародному дню людини з синдромом Дауна. 

Відвідати виставку можна буде з 10-30, за адресою вул. Мала Бердичівська, 4, підлітковий клуб “Пролісок”, та з 22-го березня в Будинку Культури, вул. 1-го Травня, 12/5. Вхід вільний.