У Житомирі правоохоронці радилися, як побороти злочинність в області

29 березня, в прокуратурі Житомирської області відбулася координаційна нарада з керівниками правоохоронних органів, на якій обговорили стан протидії злочинності, забезпечення законності та правопорядку в регіоні.

У нараді взяли участь та виступили перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко, перший заступник голови обласної ради Володимир Ширма, начальник УСБУ в області Володимир Пахнюк, в.о. начальника ГУНП в області Валерій Рудик, керівники фіскальної, прикордонної, пенітенціарної та інших служб в області, а також заступники прокурора області, керівники місцевих прокуратур та підрозділів апарату прокуратури.

Прокурор області акцентував увагу на таких проблемних питаннях, як викриття організованих форм співучасті, які використовують корумповані зв’язки у правоохоронних і судових органах, виявлення каналів незаконного обігу вогнепальної зброї та боєприпасів, недопущення проявів сепаратизму.

«Особливу увагу слід приділити стану запобігання злочинним проявам серед неповнолітніх. Минулоріч майже на 12% зросла кількість неповнолітніх, які вчинили злочини. Серед них – вбивства, грабежі, розбійні напади, злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотичних засобів», – конкретизував проблеми Любомир Війтович.

Потребує активізації виявлення злочинів, вчинених в організованих формах співучасті у бюджетній, банківській та фінансово-кредитній системах, сфері державних закупівель, земельних відносин, використанні державного майна.

Увагу учасників наради зосереджено на протидії корупції, яка має набути системності та орієнтуватися не на кількісні показники, а вагомі результати діяльності із виявлення і припинення корупції в усіх сферах правовідносин.

На координаційній нараді ухвалено низку першочергових заходів, до яких увійшли пропозиції учасників, направлених на досягнення ефективнішого функціонування правоохоронної системи.