У Житомирі рятувальники перевірили бомбосховища міста

На Житомирщині розташовано 1180 захисних споруд цивільного захисту. Про це повідомляють в ДСНС в Житомирській області. 

16 березня рятувальники спільно з працівниками Управління надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Житомирської міської ради провели комплексні перевірки деяких захисних споруд в обласному центрі.

Першим перевіряючі оглянули сховище Об’єкту Національного банку України у Житомирській області місткістю на 150 осіб. Обстеживши всі приміщення об’єкту та перевіривши системи життєзабезпечення, а це й вентиляційна система, й устаткування для очищення питної води тощо, було зроблено висновок, що дана захисна споруда цивільного захисту «готова» до укриття населення. 

Також об’єктом перевірки стало сховище Житомирської центральної дитячої міської лікарні, яке розраховане на 100 осіб. Проте тут рятувальники виявили ряд недоліків, зокрема: на вхідних герметичних дверях відсутні дерев’яні підпори, у результаті чого двері просідають у в подальшому їх буде неможливо закрити. До того ж дана споруда не доукомплектована необхідним речовим майном на розрахункову кількість осіб, які укриваються. Інші недоліки були виправлені під час самої перевірки. Відповідальна особа об’єкту наголосила, що всі виявленні порушення будуть усунені у найкоротші терміни.

Загалом з початку року в області вже перевірено 364 захисні споруди, з яких 18 – готові, 236 – обмежено готові та 110 – не готові до використання за призначенням.

За результатами перевірок балансоутримувачам (власникам) захисних споруд цивільного захисту рекомендовано розробити та реалізувати плани усунення недоліків, про що поінформувати Управління ДСНС Житомирщини.