У Житомирі відбулося відкриття виставки авторських вишиванок народної майстрині

В Житомирській обласній науковій медичній бібліотеці відбулась презентація виставки авторської української вишиванки. Автором представленої колекції є заслужений майстер народної творчості України житомирянка Ніна Володимирівна Бондар.

В експозиції представлено 19 стильних жіночих та чоловічих сорочок. Орнамент кожної з них унікальний і демонструє різні техніки вишивання на лляному полотні: «зерновий вивід», «солов’їні вічка», «низь», «гладь», «вирізування», «лиштва», «мережка» та ін. А всього в доробку майстрині біля 500 чоловічих, жіночих і дитячих вишитих сорочок.

За словами завідуючої відділом обслуговування користувачів обласної наукової медичної бібліотеки Ірини Кузьменко, це вже третя персональна виставка майстрині. Ії вироби експонуються також на міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських виставках традиційного народного та сучасного декоративно-прикладного мистецтва .

Виставка працюватиме до кінця березня. Організатори запрошують відвідати експозицію і переконатися в тому, що вишиванка від Ніни Володимирівни Бондар – це не тільки елемент українського національного одягу, а й сучасний модний бренд.

Ніна Володимирівна народилася в селі Будичани Чуднівського району Житомирської області. За словами майстрині, ще з дитинства мама вчила її вишивати на полотні, а технікою вишивки вона досконало оволоділа, навчаючись у Решетилівському училищі на Полтавщині. Працювала вишивальницею на фабриці в м.Переяславі –Хмельницькому. Більше 10 років проживала в сибірському місті Юрга. Останні 16 років Ніна Володимирівна мешкає в Житомирі і працює в обласному Центрі крові молодшою медичною сестрою. Вона – Почесний донор України.