У Житомирського міського голови двояке ставлення до Шодуарівського парку

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин сумнівається щодо необхідності повернення історичної назви міському парку культури і відпочинку. 

Про це на своїй сторінці в мережі Facebook написав автор петиції про перейменування парку Гагаріна в Шодуарівський парк Сергій Фещенко. 

“Двояке відношення у міського голови щодо повернення Шодуарівському парку його історичної назви”, йдеться в повідомленні. 

Сергій Сухомлин хоче розвивати місто в космічному напрямку, куди не вписується назва “Шодуарівський парк”. 

“На базі кінотеатру Космос хочуть створити майданчик Космонавтики за підтримки посольства США, Польову зробити космічним районом. І з його (Сухомлина – ред.) слів, якщо ми розвиватимемо Житомир як космічне місто – парк Гагаріна вписується в цю концепцію”, – обурюється житомирянин.

Сергій Фещенко повідомив Сухомлину, що громада міста пропонує назвати сквер з фонтаном “Космонавт” Сквером імені Юрія Гагаріна в якості компенсації за Шодуарівський парк.

“На це він сказав, що якщо не буде вирішено рухати Житомир в напрямку космічного бренду, Шодуарівському парку повернуть його назву“, написав Сергій Фещенко. 

Нагадаємо, петиція з перейменування парку Гагаріна в Шодуарівський парк набрала 250 голосів на сайті Житомирської міськради. А 10 лютого 2016 року відбулися громадські слухання, де більшість присутніх виступили за повернення історичної назви.

Про засновника міського парку барона де Шодуара можна прочитати тут.  

Шодуарівський парк

Парк Гагаріна