Вулиці Житомира патрулюватиме 33-річна мама сімох дітей

Серед 229 патрульних поліціянтів, які 22 березня урочисто присягнули на вірність українському народові, 16 майстрів і кандидатів у майстри спорту, 37 учасників бойових дій, з яких 2 нагороджені орденами «За мужність» ІІІ ступеня. А ще – люди з непересічними життєвими історіями та цікавими долями.

Про це повідомляють в ГУ НП в Житомирській області.

Спостерігати за присягою і радіти за поліціянтку житомирського батальйону патрульної служби 33-річну Світлану Зіляк на майдан Корольова приїхали 7-ро(!) її дітей. Найстаршій дівчинці – 18, найменшій дитині – 4 рочки.

Для чотирьох з цих дітлахів, своїх племінників, Світлана стала мамою й офіційним опікуном після страшної автокатастрофи, яка забрала життя сестри і її чоловіка. Ця, без перебільшення, мужня і сильна жінка, не злякалася жодних труднощів і взялася за виховання дітей.

У моєму рішенні вступити до лав патрульної поліції мої діти підтримали мене одностайно. І я зробила цей крок свідомо, адже маю бути прикладом для них”, – зізнається Світлана Зіляк.

Особливим цьогоріч видалося 22 березня для бердичівлянки Христини Струтинської. У цей день молода жінка відсвяткувала своє 27-річчя на майдані Корольова у Житомирі, разом з новими колегами складаючи Присягу на вірність українському народові. Пліч-о-пліч з іменинницею – її чоловік, 28-річний Дмитро.

До подання заявки у кандидати на службу до житомирської патрульної поліції обидва з подружжя Струтинських працювали у пенітенціарній системі.

“Ми – сім’я патріотів. У патрульну службу пішли, бо воліємо, щоб і житомиряни, і наші майбутні діти ходили спокійними вулицями міста. Ми очікуємо допомоги і підтримки від суспільства, а зі свого боку обіцяємо зробити усе, аби люди почували себе захищеними”, – каже Христина Струтинська.

Долучитися до змін на краще у лавах патрульної поліції у рідному краї вирішили й рідні брати 26-річний Артур і 27-річний Роман Моргуни. Чоловіки родом з Володарськ-Волинського району. Останніх 10 років проживають у Житомирі. Роман працював у християнській благодійній організації, а Артур – водієм. Зізнаються, що звикли підтримувати один одного по життю.

“Ми деякий час спостерігали за роботою нових поліцейських у Києві. Потім почули про оголошення набору у Житомирі. Я перший подав заявку, а потім намовив і брата. Сподіваємося, що своєю службою станемо у нагоді рідному місту і житомирянам“, – розповів Роман Моргун

Усі 229 правоохоронців горді називатися новими патрульними поліцейськими. Вони щиро вірять у позитивні зміни, готові служити вірою і правдою українському народові і намагатимуться докласти максимум зусиль, аби кожен із житомирян відчував себе захищеним.