​Я складу мандат, якщо буде доведено, що я маю хоча б один гектар землі на Олевщині, – Розенблат

Народний депутат України Борислав Розенблат обіцяє подати до суду на Наталію Циганчук, якщо вона не спростує брехню, висловлену у прямому ефірі «Шустер Live» 25 березня 2016 року. Про це повідомляє прес-служба нардепа.

«25 березня 2016 року Борислав Розенблат був запрошений у студію “Шустер Live” для обговорення проблеми незаконного видобутку бурштину. Під час прямого включення з Олевська виступила Наталія Циганчук. Ця жінка озвучила неправдиву інформацію, що, мовляв, народний депутат володіє 92 гектарами землі в селі Лопатичі Олевського району і саме тому він зацікавлений, щоб законопроект про легалізацію бурштину був прийнятий», – йдеться у повідомленні.

У прямому ефірі «Шустер Live» Борислав Розенблат заявив, що інформація, озвучена Циганчук, є брехнею, але він готовий скласти мандат депутата Верховної Ради, якщо вона зможе навести докази зворотнього:

«Її заява про те, що в мене є 92 гектари землі в Лопатичах, – маячня. Я дуже хочу, щоб це перевірило НАБУ. І якщо дійсно я маю хоча б один гектар землі на Олевщині, я тут офіційно і відповідально заявляю, що складу свій мандат народного депутата», – сказав нардеп.

Крім того, Борислав Розенблат повідомив, що прекрасно розуміє мотиви такої нездорової уваги до його персони з боку Наталії Циганчук:

«Пані Циганчук була моїм конкурентом на виборах у Верховну Раду України. Зараз вона представляє інтереси житомирського криміналітету, який займається нелегальним видобутком бурштину. Вона була однією з організаторів мітингів та пікетів під Житомирською ОДА, на які звозилися бурштинокопачі з різних регіонів.

Ця жінка давно намагається мене дискредитувати, бо їй та її хазяям не вигідне прийняття цього законопроекту. Якщо ми легалізуємо видобуток, бандформуванням доведеться піти або почати працювати законно. Звісно, їх це мало влаштовує, бо доведеться ділитися з державою – не ті надприбутки.

Те, що трапилося на ефірі, стало останньою краплею. Ігнорувати ці наклепи і безпідставні звинувачення я більше не буду. У пані Наталії Циганчук є два тижні на те, щоб вибачитися і так само публічно заявити про те, що вона збрехала. Якщо ж ні – я йду до суду», – зазначив у своєму коментарі Борислав Розенблат.