Як житомирський нардеп від людей втікав. ВІДЕО

Мене вразили слова голови громадської організації «Благодійний фонд «Волонтер-2015» Олексія Семеніва з Малина.

Олексій Семенів розповів: «Коли ми разом із Олегом Степанчуком зайшли в громадську раду перед початком форуму, аби дізнатися, що буде відбуватися, заступник голови громадської ради Наталія Волинець сказала нам – зустріч із народними депутатами тільки для членів громадської ради та запрошених. За її словами, там не місце чужим».

Про що йде мова? Це що, зустріч для обраних?

Вчора, 1 березня, о 15.00 відбулося розширене засідання правління громадської ради при ОДА. До речі, про її проведення я, як член громадської ради, дізнався в останній момент.

На захід за участю народних депутатів Павла Дзюблика, Борислава Розенблата, Вадима Кривенка та Володимира Арешонкова запросили громадськість.

Мета такої зустрічі зводилася до підписання меморандуму про співпрацю міжфракційного депутатського об’єднання «За Житомирщину» з громадською радою.

На зустріч я запізнився і зайшов до зали в розпал емоційної дискусії. Модератором зустрічі був голова громадської ради Володимир Стельмах, який сидів «затиснутий» між нардепами.

Мені стало одразу зрозуміло, що я потрапив на початок виборчої кампанії. Питання обговорювалися різні – від плачевної ситуації в онкодиспансері (доповідав Леонід Антонюк) до видобутку корисних копалин і екології. У залі також були присутні представники «Житомирських ласощів». Розенблат у своєму виступі звинувачував у всіх бідах уряд Яценюка і вимагав його відставки. А члену громадської ради Андрію Федірку нардеп порадив їсти виключно масло своєї фабрики «Фаворит».

Для мене особисто не зрозуміло, чому за гріхи парламентської коаліції повинен відповідати один Яценюк.

Найцікавіше трапилося вкінці. На виході з малої зали мені вдалося задати декілька гострих питань народному депутату Павлу Дзюблику. Зокрема, мене цікавило, чому декларація про доходи та майновий стан за 2013 рік не співпадає з аналогічним документом вже за 2014 рік. Депутат пояснив, що з житловою площею помилився, мовляв, з ким не буває. А щодо доходів, то вони за рік зросли втричі завдяки торговому і будівельному бізнесу його сім’ї.

Як бачимо, лише в нардепів різко покращується майновий стан після того, як вони отримують посвідчення народного депутата України.

Ще мені запам’яталася втеча нардепа Вадима Кривенка від людей, які чекали на нього при виході з ОДА. У нього не знайшлося сміливості поспілкуватися з виборцями. Кривенка наздогнали журналісти та охочі поспілкуватися біля дороги під ОДА. На багато незручних запитань він не мав що відповісти.

То кому ж вигідний такий меморандум – громадськості чи народним депутатам? Напрошується однозначний висновок – нардепи про всяк випадок підстраховуються перед майбутніми виборами і вирішили нарешті прийти до громади. Не менше мене цікавить, чому були присутні не всі представники громадських організацій, а лише обрані.

Сергій Форест