Житомирському ТТУ дали гроші на зарплатню та Wi-Fi у тролейбусах

Депутати Житомирської ради 16 березня виділили 4 млн. грн. на зарплатню та електроенергію для ТТУ.

За дане рішення проголосувало 34 депутата.

Ці гроші мала дати держава, але субвенція поки не надійшла, бо проголосований Закон у ВР про її виділення, ще не підписаний.

Також для ТТУ  виділили 100 тис. грн. для встановлення точук доступу до Wi-Fi та 120 тис. грн на обстеження пасажиропотоку.

Окрім цього. 9,8 млн. грн. виділено на реалізацію проекту “Електронний квиток”.

Впровадження проекту відбудеться в декілька етапів. За словами заступника міського голови Дмитра Ткачука, квиток дасть змогу контролювати фінансовий потік в електротранспорті. До того ж, це зменшить суму за багаторазові проїзди.

“20% користувачів – це мешканці районів та міст. Ми за кошти міста обслуговуємо і таких мешканців. Тому ціна одноразової поїздки збільшиться, але ціна за проїзний квиток стане меншою”, – сказав Ткачук.

Також, його впровадять і в приватних маршрутках після проведення конкурсу на визначення оператора, що буде систему обслуговувати.

При цьому, депутати відклали питання прокладання тролейбусної лінії до району Малікова. На даний, за словами міського голови, розглядається можливість закупки комунальних автобусів. Після усіх варіантів, на наступних сесіях буде вирішино, який з них впровадити.