Чотири фракції облради зробили заяву щодо нівелювання ролі депутатських комісій

Заява чотирьох фракцій Житомирської обласної ради.

Ми, голови фракцій Всеукраїнського об’єднання «Свобода», «Радикальної партії Олега Ляшка», Українського об’єднання патріотів «УКРОП», Політичної партії «Об’єднання Самопоміч» в Житомирській обласній раді, звертаємося до громади області щодо ситуації, що сталася на сесії обласної ради 31.03.16, викликавши обурення громадськості, у зв’язку із чим була перервана.

Ситуація є критичною, стало очевидним, що систематичне включення в порядок денний питань без попереднього розгляду в постійних комісіях всупереч регламенту та позиціям фракцій, ставить під сумнів подальшу ефективну роботу обласної ради.

Наші фракції не допустять нівелювання ролі депутатських комісій, порушення норм чинного законодавства та Регламенту роботи обласної ради.

Сьогоднішне голосування показало, що найвищий представницький орган області, перетворюється окремими особами на інструмент для кулуарного просування їх інтересів.

Оскільки наші фракції представляють інтереси тисяч мешканців області, ми не маємо морального права не реагувати на такі дії.

Звертаємося до депутатського корпусу з вимогою негайно провести консультації з питань, що викликали суспільний резонанс.


Голова фракції ВО «Свобода» Сидір Кізін

В.о. голови фракції «Радикальної партії Олега Ляшка» Сергій Крамаренко

Голова фракції Українського об’єднання патріотів «УКРОП» Рустам Раупов

Голова фракції політичної партії «Об’єднання Самопоміч» Віталій Ейсмонт