Експерти передбачили падіння рубля і цін на нафту після зустрічі в Досі

Підсумки переговорів у Досі, де учасники не домовилися про замороження видобутку нафти, приведуть до падіння цін на паливо, вважають експерти. Це призведе і до зниження курсу рубля

Результати переговорів у Досі, де члени ОПЕК і країни, що не входять в організацію, не дійшли згоди щодо замороження видобутку нафти, приведуть до падіння цін на паливо, вважають експерти. Однак вони будуть короткостроковими, заявив голова ради директорів МДМ Банку, колишній заступник міністра фінансів Олег Вьюгін. «У короткостроковому плані, природно, ми побачимо відкат нафтових цін, зараз $ 43 за барель на кінець тижня. Звичайно, піде вниз, на скільки – я сказати не можу, але очевидно », – зазначив він в коментарі« РІА Новини ». За його словами, це нормальна короткострокова реакція ринку на таку ситуацію.

На думку провідного експерта Фонду національної енергетичної безпеки Ігоря Юшкова, ціна на нафту «цілком може впасти нижче $ 40 за барель» (цитата по ТАСС). Зниження можливе протягом декількох днів, вважає він. При цьому «навряд чи буде падіння нижче $ 20 за барель», підкреслив Юшков. «Ніякого обвалу ми не бачимо», – резюмував експерт.

Після переговорів у Досі ціни на нафту опустяться, але не нижче $ 30, вважає старший аналітик Sberbank CIB Валерій Нестеров. Sberbank CIB перед початком переговорів випустив огляд, в якому вказував, що в разі їх невдалого завершення «вартість Brent може впасти до $ 35 за барель або нижче».

Ціни на нафту після переговорів знизяться до $ 40, вважає і Олександр Назаров з Газпромбанку, такої ж позиції дотримується Микола Подлевских, начальник аналітичного відділу ІК “Церіх Кепітал Менеджмент». Аналітики Bank of America Merill Lynch і Saxo Bank також пророкували падіння ціни бареля Brent до $ 30-35. При цьому, на їхню думку, негативні новини з Дохи можуть компенсуватися страйком нафтовиків в Кувейті, яка ставить під сумнів поставки на світовий ринок до 1,1 млн барелів на добу.

Та незважаючи на ціни на світовому ринку, паливо буде завжди, то ж кожному знадобляться бензинові та дизельні електростанції від компанії Оn-power – адже,  це надійність та якість. Звертайтесь до фахівців компанії і вам допоможуть підібрати все необхідне. Звертайтесь – http://on-power.com.ua/produkcziya/benzinovyie-i-dizelnyie-elektrostanczii