​Голова Військового комітету НАТО Петро Павел потренувався разом із житомирськими десантниками

У Житомирі на базі навчального центру Високомобільних десантних військ Збройних Сил України пройшла робоча зустріч керівного складу Командування ВДВ на чолі з командувачем генерал-майором Михайлом Забродським з головою Військового комітету НАТО генералом Петром Павелом.

Зустріч у навчальному центрі ВДВ розпочалася брифінгом. Після завершення делегація оглянула матеріально-технічну базу Центру, ознайомилася, яким чином готуються курсанти. Згодом діалог продовжився на загальновійськовому полігоні ВДВ.

На навчальних місцях іноземна делегація практично ознайомилися, яким чином здійснюється підготовка військовослужбовців – контрактників, які нещодавно поповнили лави ВДВ. В ході ознайомленням із бойовим вишколом десантників гості спілкувалися із воїнами-десантниками.

“Діалог відбувався щодо співпраці та подальшої підготовки фахівців ВДВ іноземними інструкторами на базі нашого навчального центру. Крім того поважний гість відвідав заняття, які проводились у навчальному центрі, на тактичних полях та в ході відпрацювання практичних питань з інженерної, психологічної підготовки, заняття на психологічній смузі перешкод,- наголосив генерал-майор Михайло Забродський.

Голова Військового комітету НАТО генерал Петро Павел разом з курсантами навчального центру та керівним складом ВДВ здійснив без парашутне десантування за допомогою сучасного спецобладнанняз вертольота Мі-8, який завис на висоті 20 метрів.

“Виходячи з того, що я побачив, можу підтвердити– ваші десантники дуже добре підготовлені, вмотивовані і з ними приємно спілкуватися та працювати. Тож я сподіваюся на подальшу плідну співпрацю з українськими військовими. Ми маємо доволі потужну програму військового співробітництва між НАТО і Україною, між іншими країнами та Україною, які можуть бути застосовані в багатьох сферах. Я бачу величезний потенціал в обміні досвідом, маючи чому навчити один одного”, – поділився враженнями генерал Петро Павел.