Коцюбко: ​Житомирська обласна федерація футболу працює без збоїв, як годинник

Голова ЖОФФ Олександр Коцюбко заявляє, що Житомирська обласна федерація футболу працює без збоїв, як годинник. 

Я вам розповім усе по порядку, – каже Олександр Коцюбко. –  Спочатку про Кубок Небесної Сотні. Приймали участь 30 футбольних команд. 30 квітня відбудуться 4 матчі. Найсильніші команди вийшли в ¼ фіналу, а саме: ФК «Бердичів» приймає «Авангард» (м.Новоград-Волинський), Андрушівська команда «Фортуна» приймає «Автомобіліст» (смт Стрибіж), ФК «Будівельник» (Малинський район) приймає ФК «Малий» (м.Коростень), а спортивний клуб «Коростень» приймає у себе «Оріон» (Нова Борова). 

Фінал та нагородження переможців, я думаю, ми проведемо в Житомирі.

У турнірі «Шкіряний м’яч» брали участь 100 команд з усієї області. Сьогодні, 29 квітня, проходять фінальні ігри команд вікової групи 2004 року народження в смт Лугини. Буде визначено чемпіон. Команди вікової групи 2003 року гратимуть 5 травня в Житомирі як завжди на Центральному стадіоні. 4 травня пройде фінал в місті Бердичеві – вікова група 2005 року народження. У кожній з вікових груп у фінал вийшло по 8 команд.

Тепер про футбольну команда «Полісяночка». Хочу звернути увагу, що в тіні залишилася і не вшанована увагою вболівальників наша жіноча команда «Полісяночка», яка бере участь в Чемпіонаті України в Першій лізі. За 15 років вперше Житомирщина представила жіночу команду на змаганнях такого рівня. Перша гра відбулася в місті Новояворівськ, друга відбудеться 8 травня в Житомирі. Тому запрошую всіх вболівальників подивитися професійний футбольний матч за участю нашої «Полісяночки». Нарешті, збулася мрія про те, щоб наша команда брала участь в Чемпіонаті України.

Тепер про Центральному стадіоні Житомира. Два тижні тому ми, а це представники адміністрації Житомирської обласної федерації футболу (Я, Коцюбко Олександр Петрович і виконавчий директор ЖОФФ Янчевський Олег Владиславович), голова Житомирської облгосадаміністраціі Сергій Олександрович Машковський, а також підрядники робіт по ремонту Центрального стадіону, зустрічалися на стадіоні. Можу повідомити, що на стадіоні буде покладений новий газон, він також збільшений, згідно вимог проведення ігор Вищої Ліги, зі 102 до 105 метрів. Будівельники пообіцяли нам здати Західну трибуну до кінця травня.

У нас в штаб-квартирі ЖОФФ навчається тренерський склад за програмою Федерації футболу України. Проходить друга сесія. 20 тренерів, які працюють з футболістами в дитячо-юнацьких спортивних школах, отримають «С»-диплом. Програма передбачає базове виклад теоретичних, методичних і практичних основ багаторічної підготовки футболістів. Мета програми – підвищити кваліфікацію тренерів України, які працюють в дитячо юнацьких футбольних школах.

14 – 15 травня стартує Чемпіонат та Першість Житомирської області. У Вищій лізі беруть участь 12 команд, в першій – 15. На сайті zhoff.com.ua можна отримати повну інформацію.

Дорогі футболісти, спортсмени, вболівальники, вітаю вас зі святом Пасхи – зі світлим Христовим Воскресінням.”