На Житомирщині горить суха трава

Останніми днями на Житомирщині поступово збільшується кількість пожеж у природних екосистемах, повідомляють у ДСНС.

Лише минулими вихідними рятувальники гасили пожежі сухої трави в Житомирському, Ружинському, Андрушівському районах, а також у Житомирі.

Найчастіше загоряння у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності. Особливо збільшується кількість такого роду пожеж у весняно-літній період. Саме тому, з метою недопущення виникнення пожеж у природних екосистемах рятувальники починають профілактичну роботу з громадянами.

“Причиною пожеж у цей період можуть стати навіть просто кинутий у траву непогашений сірник чи цигарка, – зазначає начальник Управління ДСНС у Житомирській області Ігор Нікітчук. – Зважити на це закликаємо і водіїв, які недбало викидають недопалки на узбіччя дороги. Якщо ви помітили невелике загоряння трави або тліючу підстилку від покинутого багаття, намагайтеся загасити його самі. Іноді досить просто затоптати полум’я. Якщо ж не впевнені у своїх силах, то набирайте номер «101» і повідомте вогнеборців про місце виявлення загоряння.”

Загалом, як повідомляють рятувальники, з початку року в різних районах області вогнеборцями вже ліквідовано 24 загоряння сухотрав’я, внаслідок чого вогнем пройдено 11,51 га території.