На Житомирщині поліцейські викрили осередок виготовлення амфетаміну

Домашнє виробництво небезпечної психотропної речовини налагодив 43-річний житель Житомирського району. Під час санкціонованого обшуку поліцейські вилучили з його помешкання готовий амфетамін, згорток з марихуаною, інгредієнти та посуд для виготовлення психотропу. Нині триває досудове розслідування.

6 квітня працівники 3-го територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України разом з житомирськими поліцейськими провели санкціонований обшук в одному з дачних будиночків, розташованих на території Станишівського садівничого товариства.

У помешканні правоохоронці виявили поліетиленові пакетики з порошкоподібною речовиною, за попередніми даними – амфетаміном, та згорток із рослинною масою, схожою на марихуану. Також тут же знаходився посуд із нашаруванням порошкоподібної речовини та хімічні інгредієнти, які можуть використовуватися для виготовлення психотропної речовини.

– За нашими оперативними даними, 43-річний господар займався виготовленням амфетаміну, підтвердженням чому стали вилучені з його будинку предмети і речовини. Нині усе вилучене направлено на експертне дослідження, – повідомив начальник 3-го управління ДПН Нацполіції Олексій Душейко.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України, слідчі з’ясовують, чи займався чоловік збутом наркотиків.

Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області