На Житомирщині поліцейські вилучили у перехожого наркотики

У жителя Новограда-Волинського правоохоронці виявили медичний шприц зі світло-коричневою рідиною. Вилучене направлено на експертне дослідження. Розпочато кримінальне провадження.

Інспектори Новоград-Волинського відділу поліції на одній з вулиць райцентру помітили чоловіка, який, побачивши правоохоронців, почав втікати. Поліцейські наздогнали втікача. Під час поверхневого огляду у нього виявили шприц з коричневою рідиною, за зізнанням самого затриманого – опієм.

За таких обставин на місце події було викликано слідчо-оперативну групу, працівники якої вилучили виявлене та направили на експертне дослідження.

Затриманий, як з’ясувалось, 42-річний місцевий житель, зізнався, що вже тривалий час вживає ін’єкційні наркотики. Він саме прямував додому з черговою дозою, аж тут побачив поліцейських та занервував.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження поліцейські з’ясовують походження наркотичного засобу.

За чинним законодавством чоловікові загрожує штраф, виправні роботи, піврічний арешт, обмеження або позбавлення волі строком до 3 років.

Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області