На Житомирщині поліцейські закрили наркопритон

Працівники Новоград-Волинського відділу поліції викрили місцевого жителя, який надавав житло знайомим для незаконного виготовлення та вживання наркотичних засобів. Розпочато досудове розслідування.

До будинку 31-річного жителя м. Новограда-Волинського працівників поліції привела наявна оперативна інформація про можливе зберігання у ньому наркотичних засобів.

З’ясувалося, що в оселі, окрім господаря, тимчасово проживають ще два чоловіка, віком 28 та 44 роки, обидва звягельчани. Власник оселі зізнався, що знав про пагубну пристрасть до наркотиків своїх співмешканців і не забороняв чоловікам займатися їх виготовленням та вживанням, а навпаки виділив для цього окрему кімнату.

За письмовою згодою власника поліцейські провели обшук домоволодіння, під час якого виявили і вилучили панчоху з вологою рослинною сумішшю зовні схожою на подрібнені головки маку з різким запахом розчиннику, а також приладдя для виготовлення наркозасобів. А при поверхневому огляді одного із «майстрів» такої справи правоохоронці виявили та вилучили два медичні шприци, частково наповнені готовим продуктом – опієм ацетильованим.

За вказаним фактом відкрито провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), за що передбачено покарання у вигляді штрафу або виправних робіт, або арешту, або обмеження волі на строк до 3 років, або ж позбавлення волі на той самий строк.

А от власникові оселі загрожує покарання за організацію місця для незаконного вживання та виготовлення наркотиків (ч.1 ст.317 КК У), що передбачає ув’язнення на строк від 3 до 5 років.

Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області