​На Житомирщині понад дві тисячі учасників АТО отримають у власність майже 1900 гектарів земель

З моменту запровадження ініціативи про забезпечення землею до Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області із заявами про отримання земельних ділянок звернулись 2522 учасника АТО. 

Найбільше заяв на отримання землі надійшло у Житомирському (1235), Бердичівському (215) та Ружинському (199) районах області.

За результатами розгляду заяв учасники АТО отримали 2048 дозволів на розроблення проектів землеустрою для відведення земель сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 1858,3 гектара. Інші звернення знаходяться на стадії розгляду.

Військові планують займатись садівництвом на 1100 ділянках загальною площею 114,6 га. Ще 948 земельних ділянок площею 1743,7 га використають для ведення особистого селянського господарства.

Вже завершили процедуру оформлення землі у власність 546 учасників АТО. Військові отримали ділянки загальною площею 320 гектарів. Переважна більшість земель призначена для ведення садівництва.

Довідково:

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.

Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області