​На Житомирщині висадили ще одну ділянку журналістського лісу

Дуб, липу, клен та горіх чорний висадили вчора журналісти Житомирщини на лісовій ділянці Олевського лісництва державного підприємства «Олевське лісове господарство».

Таку складну схему садіння запропонували мас-медійникам лісівники для створення чергової ділянки «журналістського лісу».

«Сьогодні ми маємо не просто відтворювати ліси, а дбати про те, щоб насадження, які ми створюємо, були високопродуктивними та стійкими до різних хвороб, які останнім часом особливо дошкуляють нашим лісам,» – роз’яснює Валентин Венгерчук, начальник відділу лісового господарства, охорони та захисту лісу Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства, яке є щорічним організатором цього заходу.

Далі разом з головним лісничим Олевського лісгоспу Василем Тарасюком запрошують усіх взятися за мечі та кошики з саджанцями.

Отож після вивчення схеми та «знайомства» з саджанцями (бо, як виявилося, не всім з першого разу вдалося розрізнити, чи то горіх, чи дуб, чи клен, чи липа), робота закипіла. Там, де було зовсім важко, на поміч прийшли лісівники, отож найспритніші журналісти встигали і сіянець посадити, і фото зробити, і відео відзняти, а то й стендап записати.

В результаті спільної роботи «журналістський» держлісфонд області цьогоріч збільшився ще на один гектар.

Нагадаємо, що представники ЗМІ в минулі роки створили ділянки лісу на територіях Городницького, Народицького, Новоград-Волинського, Бердичівського, Словечанського лісгоспів та Овруцького спецлісгоспу.

«Я є одним із найпостійніших учасників цього заходу, – зізнається журналістка «Житомирської хвилі» Олена Майданович, – проте кожного разу везу додому лише приємні враження та гордість від того, що долучилася до створення чогось надважливого, вічного, що колись споглядатимуть наші нащадки».

Наостанок працівники Олевського лісгоспу запевнили журналістів, що доглядатимуть створені сьогодні культури якнайкраще, докладуть усіх зусиль, аби з них виріс справжній ліс.

Прес-служба Житомирського ОУЛМГ