На енергоефективних заходах Житомирщина заощадила 21,6 млн. грн, – Сергій Машковський

В умовах зростання тарифів на енергоносії та необхідності зменшення залежності від природного газу, пріоритетним та стратегічним завданням є широке впровадження енергозберігаючих та енергоощадних заходів.

Головним у вирішенні питань підвищення енергоефективності на Житомирщині є системний підхід: заходи з комплексної термосанації будівель, переведення систем теплозабезпечення усіх сфер діяльності на альтернативні види палива та заходи, спрямовані на стимулювання населення до зменшення споживання енергоносіїв.

Голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський розповів, що в минулому році комплексна термосанація проведена в 11 дошкільних закладах м. Житомира, будівлі Ново-Борівського будинку розвитку дитини «Казка» Володарсько-Волинського району, приміщення навчально-виховного комплексу в с. Стрижівка Коростишівського району, дитячому садочку в с. Вереси Житомирського району та інших.

«Окрім того, протягом 2015 року на альтернативні види палива переведено 64 котельні різних форм власності, в результаті чого економія газу становить понад 3 млн. м3 на суму 21,6 млн. грн.», – зазначив керівник області.

На Житомирщині діє Програма стимулювання населення, ОСББ, ЖБК Житомирщини щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження на 2015-2018 роки, у рамках якої передбачено відшкодування частини так званих «теплих кредитів».

Як отримати кредитні кошти на утеплення житла, встановлення котлів на альтернативних видах палива читайте за посиланням http://oda.zt.gov.ua/v-oblasti-prodovzhue-diyati-programa-vidshkoduvannya-«teplix»-kreditiv.html

Прес-служба ОДА