​Народна медицина – довга суперечка про її достоїнства і недоліки

Протягом останніх ста або двохсот років в ужиток людини увійшло поняття «класичної медицини». 

Однак до цього прості і знатні люди користувалися послугами народної медицини. У різних народностей поняття народна медицина відповідає різним образам. У слов’янських країнах цьому образу відповідає «бабуся» – цілительниця, яка акумулює всю повноту знань і досвіду, накопичених нашими предками протягом багатьох поколінь. Всі її ліки засновані на використанні трав, варення, меду, квітів дерев або інших народно-підручних оздоровчих матеріалів. В інших же країнах, подібні рецепти часто піддаються науковим спростуванням, сумнівам, а іноді і прямих заборон офіційної влади про недопущення подібних методів лікування. Хоч як би парадоксально це звучало, але обидві сторони в цій суперечці праві. Як класична, так і народна медицина мають у своєму арсеналі не тільки перевірені методи лікування, але і незрозумілі методи лікування, а застосовувані препарати часто прекрасно доповнюють один одного, що веде до швидкому одужанню людини.

Наприклад, лікування чистотілом має давню історію в практиці лікування хвороб шкіри. Саме тому, різні настоянки з цієї рослини і сьогодні, поряд з іншими ліками застосовуються в лікуванні дерматологічних захворювань. Також цибулиння, яка не тільки володіє багатьма корисними властивостями, але і допомагає позбавитися від величезної кількості різноманітних захворювань.

Існує думка: «Раніше люди лікувалися за допомогою народної медицини і були здорові». Дане твердження вірне лише частково. Справа в тому, що багато засобів народної медицини спрямовані на підвищення загального імунітету людини, однак вони не борються з конкретними вірусами або хворобами.

Розглянемо конкретний приклад, заснований на ситуації після видалення жовчного міхура. Після цієї операції пацієнт проходить курс лікування із застосуванням антибіотиків. З одного боку, страждає ваша імунна система, але з іншого боку, ви рятуєтеся від ризику виникнення більш страшних наслідків.

Не дивлячись на те, що після видалення жовчного міхура ви повинні будете дотримуватися суворої дієти, все ж класична медицина не здатна запропонувати будь-які препарати з підтримки організму людини в тонусі. В цьому випадку приходить на допомогу препарати народної медицини, виготовлені з десятків рослин, користь яких не піддається сумніву.

При застосуванні практично будь-якого препарату традиційної медицини можуть виникнути різні ускладнення. Однак, незважаючи на наявність протипоказань, чого немає у ліків народної медицини, лікарі все одно рекомендують їх до застосування.

З огляду на все вищесказане, можна зробити висновок, що кожен вид медицини, як народна, так і традиційна, має свої недоліки і переваги. Ліки ж, яке допоможе вам перемогти хворобу, можна знайти серед лікарських засобів як народної, так і класичної медицини