Олена Галагуза звернулася до Анжеліки Лабунської щодо портрету Сталіна в облраді

Депутат обласної ради Олена Галагуза звернулася до голови обласної ради Анжеліки Лабунської з проханням перевірити приміщення, що є на балансі Житомирської обласної ради на предмет дотримання Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхнього символіки).” 

Нагадаємо, в приміщенні обласної ради в арендованій ГО “Житомирська обласна організація ветеранів” висів портрет ката українського народу Сталіна – організатора червого терору, голодомору в Україні, насильної колективізації, депортації українців, масових розстрілів, ГУЛАГа.

З точки зору міжнародного права, такі злочини нічим не відрізняються від злочинів Нацистської Німеччини, класифікуються міжнародним законодавством як злочини проти людяності і відповідно до Лондонського Статуту Міжнародного військового трибуналу підпадають під юрисдикцію Міжнародного військового трибуналу.

Радянський дисидент та публіцист Ігор Буніч зазначав: «Якщо порівняти ці події з гітлерівським геноцидом євреїв, то треба визнати, що нацисти були набагато гуманнішими у власній країні. Ворог був визначений чітко. Якщо ти єврей — ти ворог, якщо ні, то ні. Як пощастило народитися. Такі ж ярлики, як „буржуй“, „ворог народу“, „кулак“, „підкуркульник“ та інші — могли бути навішені на кого завгодно і в будь-якій кількості. У цьому й полягає головна відмінність масового терору від терору вибраного.»

Багаторічний радянський політв’язень O. Солженіцин на підставі власних спостерігань і досліджень, в книзі Архіпелаг ГУЛАГ вказує кількість жертв сталінського режиму в розмірі 66 мільйонів людей, а оцінки західних істориків коливаються між 45 млн та 80 млн жертв репресій.