Понад 15000 житомирян завітали на день відкритих дверей заводу «Кромберг енд Шуберт»

У суботу 16 квітня нове підприємство Житомирщини – завод з іноземними інвестиціями «Кромберг енд Шуберт» відкрив свої двері для всіх бажаючих побачити як розпочинається виробництво легендарних автобрендів.

Завітали, щоб побачити виробництво та умови праці заводу, близько 15000 житомирян. Кожен міг побачити технологічний процес роботи заводу – від отримання сировини, до складальних ліній і готового продукту. Відвідувачі охоче фотографувались біля автомобілів найкращих європейських брендів, для яких завод виготовляє кабельну продукцію. Бажаючі мали можливість спробувати свої сили в якості працівника лінії на тренувальних стендах та отримати консультацію з працевлаштування.

Завод «Кромберг енд Шуберт» – це компанія з 100% іноземними інвестиціями, яка є частиною потужної світової команди. Зараз успішно працює 30 заводів у 18 країнах (в Австрії, Німеччині, Польщі, Румунії, Македонії, Китаї та ін.), а історія компанії «Кромберг енд Шуберт» становить 114 років. Всі підприємства «Кромберг енд Шуберт» у світі діють за однаково високими стандартами управління та вимог до продукції.

Житомирський завод «Кромберг енд Шуберт» – другий в Україні. Вже десять років успішно діє аналогічне виробництво в Луцьку, де на сьогодні працює 5500 людей. Успіх луцького проекту дозволив розширити його і відкрити ще одне підприємство у Житомирі. Вже зараз у проект вкладено 10 млн. євро іноземних інвестицій і згідно інвестиційного плану планується фінансування у розмірі 20 млн. євро протягом найближчих трьох років.

Житомирський завод розпочав свою діяльність з вересня 2015 року, коли була встановлена перша виробнича лінія. Вже відкриті нові цехи і на підприємстві працює понад 900 працівників. Кількість робочих місць буде збільшуватися одночасно із розширенням виробничих площ та запуском нових проектів. Повна потужність виробництва становить 5000 робочих місць і має бути втілена до 2018 року.

Технічний директор підприємства Славомір Качмарек розповів, що вимоги до якості продукції – на найвищому рівні, оскільки клієнти заводу – марки зі світовим ім’ям (Mercedes, Volkswagen, BMW, Audі). Також він зауважив, що 100% матеріалів для кабельних мереж сертифіковані згідно європейських стандартів і відповідають світовим екологічним нормам.

Фінансовий директор Олександр Шаварський підкреслив: соціальна відповідальність – пріоритет ведення бізнесу «Кромберг енд Шуберт». Всі зарплати виплачуються повністю офіційно і прозоро. Середня зарплатня працівника на виробництві складає 6-8 тис. грн. і є конкуретною у регіоні. За 8 місяців діяльності нового заводу понад 500 працівників змогли побувати на виробничому навчанні на європейських заводах «Кромберг енд Шуберт» у Німеччині, Словаччині та Румунії, де набували новий досвід і враження.

Окрім огляду виробництва, відвідувачів Дня відкритих дверей чекала розважальна програма: дитяча зона з батутами і іграми, конкурси та вікторини для гостей свята, яскравий концерт.

Завершився вечір великим концертом українських гуртів «Друга ріка», «The Hardkiss» та «Dzidzo».