Сергій Машковський відвідав Потіївську та Вишевицьку об’єднані територіальні грамади. ФОТО

5 квітня, голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський разом з в.о. директора департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлова-комунального господарства Романом Щебетовим відвідали Потіївську та Вишевицьку об’єднані територіальні грамади, що базуються на території Радомишльського району. Мета візиту – оглянути об’єкти, що мають реконструюватися в цьому році за рахунок державного бюджету, в рамках формування інфраструктури ОТГ.

«Усього держава виділила на підтримку новостворених об’єднаних територіальних громад 1 млрд. грн.. На формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад нашій області виділено 54 571 тис грн.. Субвенція надається для створення, модернізації інфраструктури ОТГ та може спрямовуватися на нове будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт об’єктів інфраструктури, що належать до комунальної форми власності», – повідомив Сергій Машковський.

До складу Вишевицької територіальної громади увійшло 5 сіл, на базі яких створено 4 сільські ради. Мінімальна відстань населених пунктів до адміністративного центру – 5 км, максимальна – 13 км.

На розгляд комісії щодо реалізації за програмою співфінансування місцевого бюджету та Фонду регіонального розвитку Вишевицькою ОТГ подано три проекти. Зокрема, планується провести комплексну термосанацію Вишевицької ЗОШ І-ІІІ ст. та будинку культури, а також капітальний ремонт закладу амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

До складу Потіївської ОТГ увійшло 24 села, на базі яких створено 5 сільських рад. Площа громади складає 258, 49 кв. км. Максимальна відстань до адміністративного центру – 17 км.

Потіївською об’єднаною територіальною громадою подано п’ять проектів. Планується проведення капітального ремонту двоповерхового приміщення для розміщення Центру надання адміністративних послуг, ремонт поліклініки, середньої школи, приміщення ДНЗ.

Кошти з державного бюджету по об’єднаних громадах розподіляються в залежності від площі та кількості сільського населення. Загальна сума субвенції Вишевицькій громаді – 3080 тис грн., Потіївській – 5692,3 тис грн..

Після оцінки об’єктів регіональною комісією вони будуть передані на розгляд міжвідомчої комісії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Прес-служба ОДА