У Вінниці прикрили конвертаційний центр, який переводив кошти з Житомирщини та ще трьох областей

Співробітники Служби безпеки України спільно Національною поліцією припинили у Вінниці діяльність міжрегіонального конвертаційного центру із щоденним обігом до трьох мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Організували конверт двоє мешканців Вінниці, які переводили в готівку кошти кількох десятків сількогосподарських та будівельних структур з Вінницької, Хмельницької, Житомирської та Київської областей. Гроші відмивалися через фіктивні фірми на підставі безтоварних угод. Серед клієнтів конвертцентру співробітники спецслужби виявили три державні аграрні підприємства. За попередніми оцінками, конверт встиг вивести в “тінь” майже двісті мільйонів гривень», – йдеться у повідомленні.

Під час обшуків в офісних приміщеннях, автомобілях кур’єрів та за місцем проживання організаторів правоохоронці вилучили щоденну виручку конвертцентру, двадцять три печатки фіктивних підприємств, реєстраційні та фінансово-господарські документи, комп’ютерну техніку з системою “клієнт-банк” та чекові книжки. Проводиться перевірка банківських рахунків, які використовувалися конвертаційним центром.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191, та ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до фінансової оборудки.