​У ЖДТУ влаштували благодійний забіг на підтримку військових

Навчальний день 6 квітня з пробіжки та зарядки розпочало більше сотні студентів Житомирського державного технологічного університету разом зі своїм ректором Віктором Євдокимовим, проректором Оксаною Олійник, викладачами і деканами факультетів – Олексієм Громовим, Оленою Денисюк, Володимиром Котенко, Оленою Лаговською.

Так вони вирішили відзначити День здоров’я та підтримати бійців, які проходять лікування у місцевому військовому госпіталі.

Спортивнй захід із благодійною метою студентам сподобався, але найприємніше, що до такої ініціативи приєдналися ще й викладачі.

«Анонсували наш забіг ми тиждень тому і запропонували усім бажаючим приєднатися, – розповідає голова профспілки студентів і аспірантів ЖДТУ Владислав Савіцький. – Була створена спеціальна форма для реєстрації, де зазначалося ім’я, прізвище учасника, група чи посада, підпис і сума внеску. Запропонували сплачувати по 10 гривень. Всі ці гроші по завершенню будуть передані на придбання ліків для учасників АТО. У списку зареєстрованих більше 120 осіб – це ті, хто мав можливість і час перед навчанням чи на перерві побігати з нами. Планували, що побіжимо в Гідропарк, але, аби уникнути незручностей, пробігли навколо нашого університету, а потім провели зарядку».

Ректора у спортивній формі студенти технологічного університету бачать вперше. Проте пояснюють, що й обраний він на цю посаду зовсім нещодавно.

«Враження від пробіжки тільки найкращі. Отримали позитивний заряд на увесь день та ще й змогли зібрати певну суму для вояків, – каже студентка Анастасія Сорока. – Дуже стимулювало і підбадьорувало те, що поряд з нами біг ректор і наші викладачі. Як на мене, це найкращий приклад. Несподіванкою їх участь у марафоні для студентів не стала, бо ми звикло, що і ректор ЖДТУ Віктор Євдокимов, і декани постійно підтримують різноманітні акції та заходи в межах університету та на рівні міста. Насправді, сьогодні приводів пишатися своїм вузом у мене з’явилося ще більше».

Сам новообраний ректор відзначає, що намагається підтримувати свою фізичну форму постійно, адже в оточенні молоді – це дуже важливо.

«У Житомирському державному технологічному університеті дуже свідомі студенти і завдання керівництва закладу підтримувати їх починання. Ми даємо усі можливості для розвитку, тому крім навчання, наукових досліджень, студенти займаються громадською, соціальною та волонтерською діяльністю, – пояснює ректор Житомирського державного технологічного університету Віктор Євдокимов. – Беруть участь у спортивних змаганнях та творчих конкурсах, проводять концерти. Подібні спортивні заходи ми плануємо проводити на постійній основі, адже у здоровому тілі – здоровий дух. У найближчих планах загальноуніверситетський суботник, де ми також пацюватимемо спільно, бо викладачі та студенти – це одна команда».

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету