У Житомирі поліцейські затримали наркоділка

У флаконах із звичайною, на перший погляд, побутовою хімією, житомирянин зберігав наркотичні речовини. Нині у рамках розпочатого кримінального провадження правоохоронці перевіряють, чи не займався він збутом наркотиків.

Працівники 3-го територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції помітили на одній з центральних вулиць обласного центру підозрілого перехожого, який ніс поліетиленовий пакунок. Під час спілкування з поліцейськими чоловік явно нервував. На запитання, чи не має він заборонених речей, відповів заперечно, однак уже під час поверхневого огляду його ноші оперативники зрозуміли, що він сказав неправду.

На місце події прибула слідчо-оперативна група Житомирського відділу поліції. Під час огляду флаконів з побутовим чистячим засобом експерт виявив всередині пакунки з подрібненою рослинною масою та білим порошком. За попередніми даними, у пакунках знаходились марихуана та метадон.

За таких обставин усе виявлене було вилучено, а чоловіка доставлено до відділу поліції для подальшого з’ясування обставин. Затриманим виявився 37-річний раніше неодноразово судимий за майнові злочини та зберігання наркотиків житомирянин.

– Відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України, – повідомив начальник 3-го територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Олексій Душейко. – Ми перевіряємо, з якою метою чоловік зберігав наркотичні засоби. За оперативними даними, він міг займатися їх збутом.

Відповідно до чинного законодавства чоловікові загрожує до 3 років позбавлення волі.

Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області