У Житомирі вручили нагороди кінофестивалю ЖУК

Вишукані сукні, червона доріжка, спалахи фотокамер, телевізійні інтерв’ю, статуетки “ЖУК” та подарунки від спонсорів – так, у кращих традиціях всесвітньо відомих кінофестивалів, школярі Житомира провели минулі вихідні. У місті відбулася церемонія нагородження другого Житомирського учнівського кінофестивалю «ЖУК. Центр». 

Нагороду “Кращий фільм” здобула команда житомирської школи “Всесвіт”, а головний подарунок кінофестивалю від міського голови обласного центру Сергія Сухомлина – 3-денну поїздку до Львова, виграла команда з Новоград-Волинського («ЖУК.Захід»).

Житомирський учнівський кінофестиваль «ЖУК» вже другий рік поспіль організовувала ГО «Творча студія «ДрімСтеп» за підтримки Житомирського міського голови Сергія Сухомлина.

Як раніше повідомлялися, цього року фестиваль набув обласного масштабу. Область умовно була поділена на 4 регіони – «ЖУК.Північ» (Коростень), «ЖУК. Захід» (Новоград-Волинський), «ЖУК. Південь» (Бердичів) та «ЖУК. Центр» (Житомир). Загалом, з усієї області до участі у кінофестивалі надійшло 48 робіт. У кожному з регіонів відбулися церемонії нагородження та визначені свої переможці. 24 квітня свято дісталося і Житомира.

20 шкіл міста відзняли свої короткометражні фільми на тему “Я – переможець” та боролися за звання кращих у 11 номінаціях: кращий сценарій, кращі чоловіча та жіноча ролі першого та другого плану, краща операторська робота, кращий монтаж, кращі костюми та грим, краща музика та звук, приз глядацьких симпатій, і нарешті – кращий фільм.

Звертаючись до учасників фестивалю, мер Житомира Сергій Сухомлин наголосив, що для обласного центру на даний час дуже важливі інвестиції, енергоефективні заходи. Але є й інші речі, без яких розвиток міста неможливий.

«Без культури майбутнє Житомира неможливе. І ви ті люди, котрі дають надію на зміни у місті Житомирі. Радий всіх вітати, нехай переможе сильніший, всім удачі», – зазнвчив Сергій Сухомлин.

Ідейний натхненник «ЖУК» Богдан Яремчук зауважив, що у Житомирі роботи цього року були виконані ще на більш якісному рівні.

«Я дякую кожному з вас за те, що взяли участь у нашому кінофестивалі. Ви всі – переможці», – звернувся до учасників Богдан Яремчук

Головну нагороду Житомирського учнівського кінофестивалю «ЖУК.Центр» отримала міська україно-італійська школа “Всесвіт” за короткометражку “Перезавантаження”. 

Фільм розповідає про школярку Христю, яка боролася із онкологічним захворюванням. Пережити це допомагали рідні та друзі. Головна героїня полюбляла займатися спортом, а саме – грала у баскетбол. Тому, у хвилини відчаю Христі, друзі звертали її увагу на те, що життя, як спорт – хто бореться, той перемагає. Після кількох курсів хіміотерапії дівчинка втратила волосся, тому була змушена носити капелюха. Опинившись на порозі класної кімнати, дівчина зніяковіла, адже очікувала, що її однолітки насміхатимуться з неї. Втім, коли відчинила двері – була відверто здивована. Всі однокласники в знак солідарності з Христею також одягли капелюхи.

Від Фонду громади Житомира команда-переможець отримала сертифікат на відвідування аква-парку. Та на цьому сюрпризи не завершилися.

Крім житомирських шкіл на церемонію були запрошені і переможці “ЖУКа” з 3-х регіонів – ЖУК.Північ (Коростень), ЖУК. Захід (Новоград-Волинський), ЖУ. Південь (Бердичів). Між ними та переможцем з Житомира розігрувався головний подарунок обласного ЖУКа – подорож до Львова. Аби забезпечити всім рівні умови у боротьбі за приз, його майбутній власник визначався шляхом жеребкування. Командою-щасливчиком стала ЗОШ №9 з м. Новоград-Волинський із короткометражною кінострічкою “Сама досконалість”.