У список найбагатших бізнесменів Росії потрапили Дуров і Ходорковський

Творець месенджера Telegram і соціальної мережі «ВКонтакте» Павло Дуров вперше потрапив до списку 200 найбагатших бізнесменів Росії за версією Forbes. 

Зі статком в 600 мільйонів доларів він посів 135-е місце, передає www.1rnd.ru. До речі. на сайті ви знайдете ще інші не менш цікаві новини.

Перелік очолив співвласник «Новатека» і «Сибура» Леонід Міхельсон, йому вдалося піднятися на шість позицій. За рік він зумів збільшити свої статки на 2,7 мільярда доларів, і тепер воно оцінюється в 14,4 мільярда доларів. На другому місці опинився Михайло Фрідман (13,3 мільярда доларів), замикає трійку лідерів Алішер Усманов з 12,5 мільярда доларів.

Також до п’ятірки лідерів увійшли Володимир Потанін і Геннадій Тимченко, стан яких оцінюється в 12,1 мільярда доларів і 11,4 мільярда доларів відповідно. Олексій Мордашов, який в минулому році займав перше місце, опинився на шостій позиції (10,9 мільярда доларів).

Крім того, вперше за 11 років в список потрапив колишній глава ЮКОСа Михайло Ходорковський, передає Rambler News Service. Його капітал оцінюється в 500 мільйонів доларів, він розмістився на 170-й позиції.

1 березня журнал Forbes опублікував глобальний рейтинг мільярдерів, до якого увійшли 77 росіян. Найбагатшим серед них став Леонід Міхельсон, на другому і третьому місці розташувалися Михайло Фрідман і Алішер Усманов. Зазначалося, що Міхельсон вперше увірвався на вершину п’єдесталу в списку доларових мільярдерів-росіян.

Серед молодих мільярдерів рейтингу лідером вперше став 34-річний член ради директорів “Сибура” Кирило Шамалов. Зі станом в 1,2 мільярда доларів бізнесмен зайняв 64-у позицію.

«Великий бізнес продовжує нести втрати через кризу в економіці, обвалу нафтових котирувань і санкцій війни із Заходом», – зазначає російська версія журналу.