Володимир Ширма: Підвищення якості медичних послуг, покращення діагностики – соціальні стандарти, які потрібно втілювати

Перший заступник голови обласної ради Володимир Ширма разом із головою постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності Олегом Дзюбенком відвідали обласну клінічну лікарню ім. О.Ф. Гербачевського.

Метою візиту було перевірити як проходять роботи з реконструкції третього поверху лабораторного корпусу в терапевтичне відділення №2 для потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС.

Нагадаємо, що на четвертій сесії обласної ради, перше пленарне засідання якої відбулось 31 березня, було виділено майже 2 мільйона гривень на реконструкцію та капітальний ремонт даного відділення.

За словами головного лікаря закладу Богдана Леськіва, це буде спеціалізоване терапевтичне відділення для постраждалих від аварії на ЧАЕС та учасників АТО, яке розраховане на 40 ліжко-місць. «Показаннями для госпіталізації у відділення є загострення хронічних захворювань, необхідність верифікації діагнозу та вирішення експертних питань», – зазначив керівник обласної лікарні.

Також Володимир Ширма та Олег Дзюбенко подивились як проходить навчання лікарів-рентгенологів, які працюватимуть з магнітно-резонансним томографом.

Як зазначив перший заступник голови обласної ради, у медичній сфері ми прагнемо до підвищення якості послуг, покращення діагностики – це ті соціальні стандарти, які потрібно втілювати.

1 3chv

1 2chv

1 4chv

1 1chv

Прес-служба обласної ради