Житомирська райдержадміністрація незаконно віддала 45 га землі водного фонду

Розпорядженням голови Житомирської райдержадміністрації неправомірно затверджено технічну документацію із землеустрою та передано місцевому жителю строком на 10 років в оренду 45 га земель водного фонду для рибогосподарських потреб на території Озерянківської сільської ради.

Зокрема, всупереч вимог земельного законодавства, проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки не розроблявся та не проходив обов’язкової державної експертизи.

Позов органів прокуратури області щодо визнання незаконним рішення Житомирської райдержадміністрації про надання в оренду 45 га земель водного фонду та припинення незаконної оренди господарським судом Житомирської області задоволено у повному обсязі.

Довідково. Зазначене порушення законодавства прокуратурою було встановлено у 2014 році та заявлено позов, який задоволено господарським судом Житомирської області і підтримано Рівненським апеляційним господарським судом.

Однак, Вищим господарським судом України зазначені рішення скасовані, а справу направлено на новий розгляд, за результатом якого господарським судом Житомирської області повторно підтримано правову позицію прокуратури.

Прес-служба прокуратури Житомирської області