49-річна жителька Житомирщини радить, як позбутися від синців

У домашній аптечці завжди маю ефірну олію перцевої м’яти. Допомагає від синців, — каже 49-річна Юлія Василишина з міста Коростишів Житомирської області, пише “Газета по-українськи”.

“Внук як тільки виходить гуляти, повертається із забоями. То на роликах упав, то на футболі об штангу вдарився. Біль минає швидко, а синець залишається.”

Крапає олію на ватку і примотує пластирем. Спочатку ранка трохи поколює, але це швидко минає. Пальцями втирає олію в шкіру. Мастить так двічі на день.

“Щоб охолодити забите місце, не обов’язково прикладати лід. Можна й бананову шкірку. Відрізати шматок свіжої за розміром синця і прикласти на півгодини. Якщо невеликий — приклеїти пластирем. Робити так двічі-тричі на день.”

“Також допоможе цибулина“, – каже жінка. 

“Зняти прозору тонку плівку і прикласти до хворого місця, зав’язавши бинтом. Або порізати 50 грамів петрушки і залити склянкою горілки. Намочену вату прикладати до синця.”

“Якщо синець під оком, роблю крохмальну “кашку”. Там горілкою не помастиш і цибулю не приклеїш. Зі столової ложки крохмалю й води роблю густу суміш. Мастю нею синець тричі на день.”

“Синець зникає не одразу. Спочатку він червоний, через день стане синьо-фіолетовим. Потім зеленіє, жовтіє і тоді зникає. Якщо лікувати одразу, мине через три дні. Як нічого не робити, залишається до двох тижнів”, – підсумовує Юлія.