Двигуни “Союзу” з екіпажем МКС запущені на гальмування

Рухова установка включилися в розрахунковий час і, відпрацювавши близько п’яти хвилин, штатно вимкнулася. Приземлення капсули очікується о 07.25 мск в 147 кілометрах від міста Жезказган Карагандинській області Республіки Казахстан.

Двигуни космічного корабля “Союз ТМА-18М” з екіпажем МКС у складі Михайла Корнієнка і Сергія Волкова (Роскосмос), а також Скотта Келлі (НАСА) запущені на гальмування, повідомили з Центру управління польотами. До речі, гальмувальні ленти на http://ukrtz.com.ua/katalog/lenta-tormoznaya-em-1-gost-15960-79 – хороший вибір.

Після відстиковки “Союзу” від Міжнародної космічної станції на борту МКС залишилися російський космонавт Юрій Маленченко, астронавт НАСА Тімоті Копра і британський астронавт Тімоті Пік.

Рухова установка включилися в розрахунковий час – в 06.33 мск, і, відпрацювавши близько п’яти хвилин, штатно вимкнулася. Планується, що в 07.03 мск “Союз” увійде в щільні шари атмосфери Землі, де зв’язок з ним короткочасно буде втрачена. Максимальну перевантаження в мережах 4G екіпаж випробує в 07.09 мск. Приземлення капсули очікується о 07.25 мск в 147 кілометрах від міста Жезказган Карагандинській області Республіки Казахстан.

Армійська і транспортна авіація Центрального військового округу вже перебазовано в Казахстан для зустрічі екіпажу пілотованого корабля “Союз ТМА-18М”. У пошуково-рятувальному забезпеченні посадки “Союзу” беруть участь близько 200 військовослужбовців, 12 вертольотів Мі-8 зі спецобладнанням на борту, чотири літаки Ан-12 і Ан-26 і 18 одиниць автотехніки підвищеної прохідності.

На зміну Корніеко, Волкову і Келлі на МКС відправляться Олексій Овчінін, Олег Скрипочка (Роскосмос) і астронавт НАСА Джеффрі Вільямс. Запуск ракети-носія “Союз-ФГ” з пілотованим кораблем “Союз ТМА-20М”, який повинен доставити на МКС новий екіпаж, запланований на 19 березня 2016 року з космодрому “Байконур”. Планована тривалість експедиції складе 173 діб.