Каналізація власними руками

Будь-яка каналізаційна система може бути умовно розділена на внутрішню і зовнішню частини. Внутрішня частина системи включає в себе:

Точки водозабору, тобто сантехнічні пристрої в будинку (унітази, умивальники, мийки, душові кабіни, пральні машини та ін.)

Внутрішній трубопровід, що складається з підвідних труб і центрального стояка.

Потрібно сказати, що внутрішні системи каналізації приватного будинку практично нічим не відрізняться від аналогічної системи в квартирі. Складність схеми залежить від кількості точок водозабору і їх розміщення. Як правило, для спорудження внутрішніх мереж використовують ПВХ труби для каналізації. Оскільки стоки по трубах рухаються самопливом, слід розташовувати їх з невеликим ухилом, розташовуючи точки прийому стоків вище входу труб в стояк.

Зовнішні мережі каналізації використовуються для відводу стоків в центральний колектор, а при його відсутності – в локальні очисні станції або накопичувальні ємності. В наявності локальних очисних споруд і полягає головна відмінність каналізації заміських будинків.

Види локальних очисних споруд

Вибір і установка очисної споруди – це одна з основних задач, яка стоїть при облаштуванні системи відведення і переробки стоків на дачі. Яка локальна каналізація буде найкраще справлятися зі своїми завданнями? Яку систему віддати перевагу?

Потрібно сказати, що при всій різноманітності вибору, можна виділити два способи облаштування автономної каналізації.

Накопичувачі стоків.

Споруди для переробки та очищення стоків.

А взагалі, краще всього звернутись до спеціалістів. за цим посиланням – http://www.ekoseptiki.ru/septiki-topas/topas-5.html – Ви зможете знайти все необхідне для очисних систем. Звертайтесь